WIE IS DASHING DOGS

Zolang ik me kan herinneren zijn er honden om mij heen. Vanaf mijn geboorte was dat Joris, de ruwharige standaard teckel van mijn ouders. Later kwam Dax, de teckel van mijn vader. En nu wonen Roef en Puck, mijn eigen ondeugende teckels alweer vele jaren bij me.

Honden staan voor alles wat goed is in het leven: vertrouwen, speelsheid, nieuwsgierigheid, toewijding, zorg, vriendschap, bescherming en trouw. Met hun gekwispel, spelen en uitdagen brengen zij mij ieder met hun eigen karakter keer op keer weer aan het glimlachen. Er gaat niets boven een lange stevige wandeling door de duinen, bossen of langs het strand met mijn uitbundige viervoeters. Dat is pas genieten in het kwadraat!

Honden geven ons hun levenslange trouw en genegenheid. Zij verdienen op hun beurt onze onvoorwaardelijke liefde en zorg. Als u door bezigheden of omstandigheden niet altijd in staat bent om die persoonlijke zorg zelf aan uw hond te geven, dan wil ik u daarbij heel graag helpen.

Ik verzeker u dat ik dat met net zoveel betrokkenheid, plezier, aandacht en liefde zal doen als bij mijn eigen twee honden. Voor mij is werken met honden werken vanuit contact, vertrouwen, plezier en bovenal samenwerken.

Dasha Elfring

Mama met Joris

EXPERTISE

Basiscursus Hondenbegeleider AAI/DOI – Martin Gaus Academie i.s.m. Stichting Contacthond dierondersteunde therapie

Workshop Team Work 1: Samenwerken baas en hond – Stichting Contacthond dierondersteunde therapie

Propriocepsis – Sam Turner & John McGuigan

Kynologisch instructeur (in opleiding) – Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding (O&O)

De emotionele belevingswereld van honden – Liselot Boersma

Behaviour Adjustment Training (BAT) – Monique Bladder

Gediplomeerd Hondenuitlaatservice: EHBO voor honden, Rassenkennis, Gedragsherkenning en roedelgedrag, Veilige HUS in de praktijk – Martin Gaus Academie

Daarnaast lees ik boeken, volg ik blogs en bezoek lezingen en congressen. Zo blijf ik bij met de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondentraining en hondengedrag.

SAMENWERKING

Dashing Dogs beschikt over een goed netwerk van professionals en werkt o.a. samen met Hondenschool Martin Gaus te Spaarnwoude en hondentherapeut en trainer Stella de Vries van Hond in Balans.

Samen met deze professionals willen wij met Dashing Dogs het beste uit hond en baas blijven halen. In onze werkwijze gaat het om de oorzaak te vinden en de problemen samen met u als baas op te lossen. Dit kunnen problemen zijn op gebied van gedrag maar ook op fysiek vlak. Wij streven naar het vergroten van de positieve emoties van de hond en daardoor te werken aan het zelfvertrouwen en de band van de hond met zijn/haar baas.

WAT KLANTEN ZEGGEN

BELLA

BELLA

Bella is een actieve enthousiaste hond, die een hele positieve klik heeft met Dasha. Als ik zie hoe Bella haar reactie op Dasha is, dan voel ik me er een stuk minder schuldig over dat ik haar die dag niet zelf uitlaat. Wat ik ook leuk vind is dat Dasha de ene keer het bos en de volgende keer weer het strand met de honden pakt. Aan de foto’s en filmpjes is te zien hoe verschillend de honden zijn, dat vind ik fijn en goed voor de socialisatie van Bella.

Ankie Willemsen

 

BISCUIT

BISCUIT

Biscuit is a young dog with a lot of energy and enthusiasm, she needs an outlet when we are working. Dasha walks Biscuit 5 times per week, which means we come home after work to a relaxed and content dog. We receive photos and films of Biscuit during her daily walk, she looks very happy walking in the forest, dunes or beach. We see that Biscuit is very fond of Dasha and vice versa. We recommend Dashing Dogs wholeheartedly.

James Ayres & Lynne Bousie

BOETS

BOETS

Wat wij als heel prettig ervaren is de makkelijke communicatie en flexibiliteit van Dasha. Ik kan per maand de dagen doorgeven dat ze onze teckel Boets komt halen, heel prettig. Verder is het ook heel leuk om te zien dat onze Boets haar uitbundig begroet en blij is om Dasha te zien, dat geeft ons een goed gevoel. Ze heeft er duidelijk plezier in om met de hondjes te gaan lopen, het feit dat ze zelf twee teckels heeft maakt het voor ons helemaal vertrouwd.

Ella Klatte & Stef Vernooij

 

INDY

INDY

We have a very active dog, and its important to us (and him) that he gets plenty of exercise. We also don’t want to leave Indy for long periods on his own whilst we juggle work and childcare. So a dog walk from Dasha twice a week has become an important fixture of both us and Indy. When he was younger we couldn’t have done without it, as exercise is so important for a young dog’s good behaviour and socialization. These days, we wouldn’t take away these long adventurous walks, often on the beach, that leave him so contented.

Duncan & Nikki McKean

 

CHICA

CHICA

Toen Dasha, na een uitgebreid intakegesprek, Chica voor een uitlaat meenam, hadden we daar meteen een goed gevoel over. Dasha is enthousiast en heeft kennis van zaken. Ondanks dat onze Chica gek is op konijnen en wel eens lang op jacht is, durft Dasha het met haar aan. Chica vindt het ook fantastisch om bij Dasha te logeren. Ze is dan gezellig bij haar in huis en gaat lekker uitgebreid op pad met Dasha en haar twee eigen honden naar het strand en de duinen. Wij hebben alle vertrouwen in Dasha!

Annelies de Klerk & Maarten Rijvordt

PIPPE

PIPPE

Mijn ruwharig teckeltje Pippe is stapeldol op Dasha. Ik ben heel blij met deze opvang als ik zakelijk of prive weg moet, daar ik mijn hondje niet tekort wil doen als ik weg moet en hij niet mee kan. Ik breng hem dan het liefst bij Dasha. Ik heb het gevoel dat de logeerpartij een feestje is. Dit gevoel is heel belangrijk voor mij. Het is jammer dat hij niet kan praten en me dat zelf kan vertellen. Maar wat ik zie, is een enthousiaste Dasha als zij hem ziet en een een blije Pippe als hij haar ziet. Kortom een super combinatie voor ons allemaal!

Myon Veenendaal

CINTA

CINTA

Onze boerenfox, Cinta, ging na 4 jaar voor het eerst mee met een uitlaatservice. Ontzettend spannend, vooral voor ons. Ik vond het heel erg fijn dat ik eerst een keer met Dasha mee kon lopen om te zien hoe Cinta het in de groep deed en haar allerlei vragen kon stellen. Ze was meteen fan van Dasha en liep tussen de andere honden rond alsof ze er altijd al bij hoorde. Ging zelfs meteen een paar vriendjes uitdagen om te spelen. Het is voor ons geweldig om te zien hoe leuk Cinta het heeft bij Dasha en de foto’s en zeker de eerste keren een update van hoe het gegaan was, is geweldig. Heerlijk om Cinta met een gerust hart mee te kunnen geven.

Anneke Toepoel & Gerben Snoeck

 

 

LARA

LARA

Onze golden retriever Lara is bij de uitlaatservice Dashing Dogs in prima handen. Aan alles merk je dat Dasha een ongekende dierenvriend en natuurliefhebber is. De honden gaan lang met haar op pad en afhankelijk van het weer naar wisselende locaties waar iedere hond heel blij van wordt. Als het regent, droogt Dasha de honden keurig af bij terugkomst en geeft ze altijd nog wat lekkers. Dasha deelt de leukste foto’s van haar viervoeters. En last but not least: Dasha is uiterst betrouwbaar, maakt heldere afspraken en is zeer flexibel. Kortom, wij bevelen de hondenuitlaatservice Dashing Dogs van harte aan!

Sauveline & Marcel de Graaf

 

TICO

TICO

Toen wij plotseling een uitlaatservice voor onze heidewachtel Tico nodig hadden herinnerde ik me Dasha’s folder in de wachtkamer van de dierenarts, waarbij haar foto met haar teckels me opviel. De dierenarts gebeld die me het telefoonnummer uit de folder doorgaf en de eerste indruk was goed. Dasha kwam gelijk kennismaken, is echt een hondenmens te merken aan de reactie van Tico, en de volgende dag kon hij al meelopen om te wennen. Hiermee heeft zij ons enorm geholpen (en nog) en de eerste goede indruk is gebleven: betrouwbare vrolijke uitlaatservice die ik aan ieder aanbeveel! En Tico is helemaal happy!

Anne Riemke van der Meer & Tim Reintjes

 

 

OSCAR

OSCAR

Onze teckel Oscar wordt sinds ongeveer een half jaar uitgelaten door Dasha. Zij kent hem dus inmiddels goed. Op een gegeven moment waren wij ten einde raad omdat hij enorm aan het puberen was en van alles kapot knaagde. We overwogen zelfs om een nieuw huis voor hem te gaan zoeken. Dankzij de kennis en ervaring van Dasha en de adviezen die zij ons heeft gegeven, hebben we nu een hond die veel beter luistert en rustiger is. En daar zijn we ontzettend blij mee. Kortom, Dasha runt niet alleen een super goede betrouwbare uitlaatservice maar staat je ook met raad en daad terzijde. En Oscar? Die gaat altijd enthousiast mee met Dasha en de honden en komt moe en voldaan weer thuis.

Fred Jansen & Anja van Dulmen

 

BELLA

BELLA

Sinds november 2013 woont Bella bij mij; een klein teckelmixje die schuw en bang was voor iedereen door verwaarlozing en mishandeling. Ze heeft zich hierdoor ontwikkeld als een ‘moederskindje’, wat zeker niet de opzet was. En als ze de kans krijgt om te ontsnappen, loopt ze het liefst zelf terug naar huis. Door een aanrijding moest ze pas nog een oog missen. Toch durfde Dasha het aan met Bella! Ook heeft ze nu geleerd door het meelopen in de groep dat niet alle hondjes per definitie ‘eng’ zijn. Inmiddels loopt Bella nu lekker los mee, ik had dit niet durven dromen. Bella geniet van haar ereplaats op de voorbank en hecht zich met de week meer aan Dasha en groeit haar zelfvertrouwen. Dank je wel!

Janneke Petri

 

EBBE

EBBE

Onze Ebbe is een lieve kooiker, maar zeker geen allemansvriend. In het contact met mens en dier heeft hij zo zijn gebruiksaanwijzingen. Het is Dasha gelukt om met veel liefde maar met name veel geduld een zeer goede band met hem opbouwen. Haar voorzichtige, rustige benadering zorgde al op de eerste dag voor een goede klik. Die band is alleen maar hechter geworden, waardoor Dasha onderdeel uit maakt van het selecte clubje mensen dat dichtbij mag komen en Ebbe mag aaien. Via foto’s en video’s zien wij hoe fijn Ebbe het heeft tijdens de uitlaat. Het is heerlijk om hem zo uit z’n dak te zien gaan! Fantastisch om Ebbe met een zeer goed gevoel met Dasha mee te geven.

Trudie Stoutjesdijk & Moniek Wijnberg

 

COCO

COCO

Dashing Dogs, is zeer deskundig, georganiseerd, lief, leuk en vooral heel toegewijd! Onze kanjer Coco loopt 4 x per week met Dashing Dogs mee en doet niets liever dan spelen met haar hondenvriendjes van Dashing Dogs op het strand. Er is een echte klik met Dasha en haar team. Daarnaast gaat Coco met veel plezier logeren tijdens onze vakanties. Wij zijn bijzonder blij met Dashing Dogs, ga zo door!

Judy Fowler & Onno van de Werken

 

CHARLIE

CHARLIE

Charlie onze cockapoo heeft het ongelooflijk leuk gehad bij Dasha. Tijdens onze vakantie kregen we foto’s en filmpjes toegestuurd en werden goed op de hoogte gehouden hoe het met Charlie ging. Heel fijn om steeds een update te krijgen. Toen we Charlie ophaalde kregen we een blije hond terug. Dank Dasha voor al je goede zorgen, speelkameraad Roef wordt hier gemist.

Paul Blom & Myra May

 

OZZY

OZZY

Ozzy is een echte mopshond. Heerlijk eigenwijs! Maar bij Dasha loopt hij in de roedel weer in het gareel. Hij vindt het heerlijk om met de andere honden een wandeling te maken over het strand, door de duinen of door het bos. Als wij thuis komen, dan ligt hij heerlijk en voldaan op de bank na een lange wandeling en zie je dat hij een heerlijke dag heeft gehad. Bij Dasha is hij echt in goede handen.

Clark & Leontien Bouwman

 

 

JULES

JULES

Sinds onze verhuizing naar Haarlem, eind 2015, is onze labrador Jules in vertrouwde handen bij Dashing Dogs. Omdat hij al op leeftijd en enigszins krakkemikkig is, gaat hij niet mee met de groepswandeling, maar komt Dasha hem ophalen voor een individuele wandeling. Hij en wij zijn dol op Dasha! Een fijn intake/kennismakingsgesprek, grote flexibiliteit (een dag extra kan altijd geregeld worden, en zelfs een overnachting was mogelijk), veel aandacht voor Jules, altijd een berichtje hoe de wandeling is gegaan, vervanging bij afwezigheid, super service! Ik ga met een gerust hart de deur uit.

Reneé Vergouwe & André Jurjus

 

SOOKIE

SOOKIE

Sinds december 2015 gaat Sookie twee keer in de week met Dasha mee. Sookie is een hele lieve, sociale en energieke border terriër die het heerlijk vindt om buiten te zijn met andere honden en waar kan dat beter dan bij Dasha. We weten dat Sookie in goede handen is en dan ga je ook met een gerust hart naar je werk. Ook omdat we altijd zeker weten dat Dasha Sookie op tijd komt halen voor de wandeling. Verder vinden we het heel fijn dat je direct antwoord krijgt op een vraag en dat Dasha je prima op de hoogte houdt van het wel en wee wat betreft Sookie. Al met al een fijne, flexibele en betrouwbare uitlaatservice waar wij ontzettend blij mee zijn!

Arnaud Voorderhaak & Heleen Groenenstein

 

VASCO

VASCO

Als ik thuis ben als Dasha Vasco komt halen, dan is het een feestje. Vasco is dan zo ongelooflijk blij om haar weer te zien. Tussen die twee zit het dus wel goed. Ik vind het fijn dat Vasco lekker lang aan het wandelen is, zeker omdat hij een groot deel van de dag alleen thuis zit. Ook de communicatie met Dasha verloopt goed, als er iets is hoor je dat gelijk. Dasha zorgt ook voor uitstekende vervanging als ze zelf verhinderd is, ze zorgt voor continuiteit en ontzorgd ons. Zij heeft haar zaken goed op orde en dat ervaren wij als zeer prettig. Als het aan ons ligt, blijft ze de komende jaren deel uitmaken van het leven van Vasco.

Nicole & Frank van Gorkom

 

KARA

KARA

Tussen onze hond Kara en Dasha was het gelijk liefde op het eerste gezicht. Nooit eerder zagen wij haar zich zo onmiddellijk aan iemand overgeven. En de liefde is gebleven en zo te zien is dat wederzijds. Dasha heeft overwicht op de groep en veel aandacht voor elke hond. Wij geven onze gevoelige Kara graag aan haar mee. In de omgang met de baasjes is Dasha prettig professioneel. Ze maakt duidelijke afspraken, is zeer betrouwbaar en zoekt altijd naar een oplossing. En dan maakt ze ook nog eens prachtige foto’s en leuke filmpjes!

Wapke Veldhuijzen van Zanten & Remmert Sluijter

 

LUUK

LUUK

Luuk is een actieve, gevoelige hond, die zeker niet alles en iedereen zomaar “leuk” vindt, maar Dasha is helemaal goedgekeurd vanaf het moment dat ze bij ons thuis kwam voor het intakegesprek! Ik vind het heel prettig dat Dasha flexibel is, ik heb geen vaste uitlaatdagen nodig, maar vind het wel fijn om zo’n twee keer per maand van haar diensten gebruik te maken, als ik de gehele dag aan het werk ben. Ik heb veel vertrouwen in haar aanpak en Luuk komt volgend jaar ook weer in de vakanties lekker bij Dasha thuis logeren! Blij mee!

Caroline & Bram Couperus

 

FLEUR

FLEUR

Sinds vier maanden loopt Fleur nu mee met Dasha en haar Dashing Dogs hondengroep. Wij hebben geen regelmatige dag dat Fleur meeloopt aangezien ik wisselende werkdiensten draai. Desondanks kan Fleur altijd meelopen, en is er dus eigenlijk altijd wel een plekje voor haar vrij. En als het niet lukt, dan loopt Dasha haar soms toch nog even privé. Ik merk dat ze het erg leuk vindt om mee te lopen en dat ze wanneer ik thuis kom, ze haar energie kwijt heeft gekund tijdens de groepswandeling.Kortom grote tevredenheid van ons en van Fleur.

Merel Nierstrasz

SAAR

SAAR

Toen ik op zoek ging naar een uitlaatservice vroeg ik om advies aan Stella de Vries van Hond in Balans. Saar volgde daar de pubercursus. Stella vertelde me dat zij haar honden sowieso niet makkelijk zou meegeven aan iemand, maar als het zou moeten dan zou ze dit alleen toevertrouwen aan Dasha Elfring. Na de eerste kennismaking is Saar wekelijks mee gaan wandelen. Aanvankelijk moest Saar wennen aan het wandelen in een groep zodat het niet altijd even ontspannen verliep voor Dasha. Met veel geduld en onderling overleg is het inmiddels gelukkig goed gekomen in de groep en gaat Saar blij mee wandelen.

Jacqueline Demmers & Rien Weijer

 

JACK

JACK

Sinds onze verhuizing naar Haarlem is onze teckel Jack in vertrouwde handen bij Dashing Dogs! Iedere ochtend zit Jack op de uitkijk en wacht ongeduldig totdat Dasha hem komt halen! Hij is gek op haar en vindt de wandelingen een groot feest. Ze gaan vaak naar de duinen, het bos of het strand en na een wandeling van 1,5 uur met alle vriendjes ligt Jack altijd tevreden in zijn mandje. Dasha zorgt goed voor haar uitlaathonden en is professioneel, deskundig en flexibel. Extra wandelingen, vakantieopvang, het is nooit een probleem. Wij zijn erg blij met Dashing Dogs en het geeft een goed gevoel dat Jack ook een fijne dag heeft als wij aan het werk zijn. Keep up the good work Dasha!

Kimberley & Karl Mittring

 

MAUD & UNNA

MAUD & UNNA

Door omstandigheden was ik niet goed in staat om mijn honden Unna en Maud elke dag uit te kunnen laten. Na zoeken op het internet zijn we bij Dashing Dogs, Dasha terecht gekomen. Het eerst contact was meteen al professioneel en voor mij geruststellend. Dasha heeft een goed en mooi bedrijf waarbij ze op een professionele wijze maar vooral ook met veel liefde met de honden omgaat. Ik ben erg blij dat wij onze twee Heidewachtels aan haar zorg mogen overlaten.

Dorina Jong & Hein Megens

 

PIPPA

PIPPA

Vanwege langdurige afwezigheid van onze uitlaatservice ben ik voor de tweede keer in contact gekomen met Dasha. De dag dat Dasha haar kwam halen was ik thuis en Pippa was echt reuze enthousiast. Ze keek niet eens meer naar mij om terwijl ze normaal gesproken niet snel met een ‘vreemde’ mee gaat als het baasje thuis is. Ze was dolblij. Dasha is betrouwbaar, vriendelijk en heel lief voor de honden. Ik krijg leuke foto’s door en Pippa is na de wandeling helemaal voldaan. Het contact is prima en makkelijk. Ik ben heel erg blij dat Pippa een aantal keren mee heeft mogen wandelen en zal een volgende keer zeker weer contact opnemen.

Annelies & Jan Zonjee