UITLAATSERVICE

Voor honden is het belangrijk dat zij voldoende beweging krijgen, lekker kunnen rennen, spelen en socialiseren met andere honden. Een wandeling met de hondenuitlaatservice helpt gezondheids- en gedragsproblemen mede te voorkomen. Als het voor u niet mogelijk is om uw hond deze mentale en fysieke prikkels te geven, dan kunt u uw hond laten ophalen door Dashing Dogs voor een groepswandeling of een privéwandeling. Met kennis van zaken, enthousiaste en liefde staan wij in voor het welzijn, het plezier en de veiligheid van uw hond.

 

GEDIPLOMEERD HONDENUITLAATSERVICE

Dashing Dogs is een gediplomeerd Hondenuitlaatservice van de Martin Gaus Academie. Op een verantwoorde en veilige manier meerdere honden tegelijkertijd uitlaten lijkt misschien simpel, maar is beslist geen sinecure. De opleiding bestond uit de volgende modules:

 • Rassenkennis: Wat is de oorsprong en het karakter van de diverse rassen, en hoe kun je daarop anticiperen zodat je eventuele problemen in de groep en met passanten voorkomt?
 • Gedragsherkenning en roedelgedrag: Hoe werken de rangen en standen in een roedel, hoe werkt een roedel van nature en hoe bevestig je je eigen rang zonder dwang? Wat voor effect heeft je eigen rol in de groep en houd je de controle?
 • EHBO: Wat te doen als er toch iets gebeurt: een ongeluk, een vechtpartij, het eten van giftige planten?
 • Bedrijfsvoering: Hoe neem je veilig de verantwoordelijkheid, welke wettelijke rechten en plichten heb je eigenlijk?

WERKGEBIED

Wij zijn werkzaam in delen van Haarlem, Heemstede, Overveen, Bloemendaal, Santpoort, Driehuis en IJmuiden.

KENNISMAKING

Nadat u contact met ons hebt opgenomen, kunt u het formulier intake uitlaatservice hier downloaden en invullen. Zodra wij de gegevens van uw hond ontvangen hebben, komen wij bij u thuis langs voor een kennismakingsgesprek met u en uw hond. Uw wensen worden doorgenomen, maar ook praten we over het karakter van uw hond en over verdere punten van aandacht. Tijdens dit gesprek nemen we het dierenpaspoort nog even door om te checken of alle inentingen geldig zijn. Daarnaast is het van belang dat uw hond ook is meeverzekerd in uw WA-verzekering. Na ons gesprek kunt u de uitlaatovereenkomst en het sleutelcontract ondertekenen en start onze samenwerking.

GROEPSWANDELING

We halen uw hond bij u thuis of op uw werk op. Uw hond krijgt tijdens de wandeling een oranje halsband die voorzien is van ons telefoonnummer. Voor de mogelijke weglopers is er een GPS-tracker beschikbaar. Tijdens de eerste wandeling(en) loopt uw hond aangelijnd mee. We kunnen zo rustig kijken of het klikt met de groep honden. Om uw hond gevarieerde prikkels te geven wandelen we op verschillende locaties zoals de duinen, het strand en waar mogelijk in het bos. Tijdens de wandeling van minimaal een uur proberen wij altijd de honden voldoende te laten drinken in waterbekkens, meertjes ed. Bij terugkomst bij de auto is er ook altijd vers drinkwater beschikbaar. Dashing Dogs loopt alleen met ‘kleinere en zachtaardige’ honden (van teckel tot Friese stabij) waarvan het spelgedrag en karakter goed op elkaar is afgestemd. De Dashing Dogs roedel wordt daardoor als veilig ervaren door onze klanten, maar ook door andere gebruikers die wij tegen komen in het wandelgebied. 

PRIVÉWANDELING

Het betreft hier een (aangelijnde) wandeling van 20 minuten bij u in de buurt. Ook kunt u een privéwandeling ook last-minute boeken als u uw hond extra persoonlijke aandacht gunt of even geen tijd heeft. De privéwandeling is ideaal voor puppies, hele kleine honden en oudere/zieke/loopse honden. Of honden die om wat voor reden dan ook niet kunnen functioneren in een groep. Werkgebied is Bloemendaal, Overveen en een deel van Haarlem.

VERVOER

Uw hond wordt op een veilige en verantwoorde manier vervoerd. De Volkswagen bus is voorzien van een krachtige elektrische ventilatie voor een goede klimaatbeheersing. De binnentemperatuur wordt zeker in de zomer nauwlettend in de gaten gehouden. De rubberen vloerbekleding zorgt voor extra isolatie en antislip. In de zomermaanden liggen er koelmatten in de bus zodat uw hond extra verkoeling krijgt. De bus heeft vijf benches om de kleine en gevoelige honden veiligheid te kunnen bieden tijdens het vervoer. De honden die goed samen gaan, liggen gezellig bij elkaar in het open gedeelte. In de bus is tevens een EHBO-set, blusdeken, brandblusser en water aanwezig.

OPHAALTIJDEN

Voor de groepswandeling dient uw hond vanaf 8.30 uur thuis te zijn. Afhankelijk van het weer en/of aantal honden kan de ophaaltijd soms verschuiven. Streven is om alle honden niet later dan 10.30 uur opgehaald te hebben. Na de groepswandelingen is er ruimte om vanaf ca. 13.00 uur uw hond privé uit te laten. In het weekend is Dashing Dogs niet beschikbaar voor wandelingen.

 

VEREISTEN UITLAAT

 • kan los meelopen met de groepswandeling
 • is sociaal naar andere honden, mensen en dieren en vertoont geen afwijkend gedrag
 • luistert naar basis commando’s
 • is recent niet betrokken geweest bij bijtincident
 • is niet loops of net geweest (dan tijdelijk geen deelname aan groep)
 • is zindelijk en kan tegen autorijden
 • uw reu is gecastreerd
 • is minimaal 2 jaar oud en kan zeker 1 tot 1,5 uur wandelen
 • is volledig gevaccineerd voor Weil, Parvo en Hondenziekte
 • wordt regelmatig behandeld tegen wormen, vlooien en teken
 • is WA-verzekerd (AVP-verzekering)
 • is woonachtig in het ophaalgebied
Hondenuitlaatservice bij het binnenmeer
Tico op de uitkijk op een duintop samen met Biscuit
Cool hoor deze Dashing Dog
Er ligt ijs op het strand
Hondenuitlaatservice op het strand
Hondenuitlaatservice op het strand
Hondenuitlaatservice op het strand
Lekker ravotten in het bos
Wat voor weer het ook is, het is altijd genieten aan het strand
Teckel Pippe valt bijna niet op in het bos
In het bos komen we ook wilde koeien tegen
Lekker slepen met stokken hoort er ook bij
Lekker slepen met stokken hoort er ook bij
Strand bij Velsen
Hondenuitlaatservice in de duinen bij een meertje
Mooi uitzicht vanaf de duinen over het strand en de zee
Lekker rollebollen bij de uitlaatservice van Dashingdogs
Hondenuitlaatservice in de mist op het strand
Strand bij Velsen
Strand bij Velsen
Strand bij Velsen